Похід на гору Задні Скалки біля Старої Гути
На початку грудня 2020 я здійснив коротку одноденну вилазку по маршруту в районі села Стара Гута.
Іти на довгий маршрут не було часу. Тому на Сивулую чи Ігровець і вирішив не ходити. Крім цих популярних маршрутів з Старої гути є ще легкий маршрут на гору задні Скалки.
На цьому сайті цей маршрут я назвав "Дитячі Горгани". З села Манява до села Стара Гута.
Я пройшов лише половину маршруту і повернувся назад.
Це легкий маршрут, з незначним підйомом. Чудово підходить для походу з дітьми.
Десь половина стежки проходить буковим лісом, потім починається відкрита дорога з характерним горганським камінням навколо.
Виглядає як "капітальна" лісова дорога. Але зараз слідів транспорту не видно. Може ліс перестали рубати. Я не знаю яке призначення тієї дороги.
З цієї дороги відкриваються чудові види на Ігровець та Сивулю. Але цього разу Сивуля була у хмарі. А Ігровець та Високу було чуово видно більшість часу.
Добре видно інші вершини в цьому районі. Станимир, Негрову і тд.
Вершина гори Задні Скалки вкрита камінням та рідким лісом. Є багато "окопів" з часів Першої Світової війни.
Вигладає так, що тут туристи ходять не часто. Вершина досить дита. Стежка на хребті ледь помітна.
Від вершини Задні Скалки я повернувся назад в Гуту. Якби продовжив похід по маршруту, то прийшов би до Манявського водоспаду, а потім в село Манява.
Komentarze 8
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze na forum